HAARLEM – De 10e Ondernemingsverkiezing Noord-Holland, editie 2015-2016, is een groot succes geworden. In een tot de laatste plaats gevuld theater De Philharmonie in Haarlem werden respectievelijk GP Groot (Grootbedrijf), Zuiver (MKB Midden) en Klaas Bart Hovenier (MKB Klein) gekroond tot Beste Ondernemingen van Noord-Holland. De publieksprijs belandde dit jaar wederom in de Beemster en ging naar Gebr. Van ’t Hek.

“Dan ervaar je pas echt goed de passie en het ondernemerschap en begrijp je waarom deze bedrijven excelleren en hier vanavond op het podium staan”

De jubileumeditie van de OVNH heeft alle records verbroken. Met ruim 1.000 aanwezigen was de zaal voor de eerste keer helemaal uitverkocht. Ook brachten meer dan 17.000 mensen hun stem uit voor de Publieksprijs, het hoogste aantal ooit. “Het evenement leeft enorm bij ondernemers en dat zegt veel over de gedrevenheid van ons bedrijfsleven in Noord-Holland’’, aldus juryvoorzitter Jaap Bond, die aan GP Groot de prijs mocht uitreiken in de categorie Grootbedrijf.

Winaars 2016 samen op het podium
Winaars 2016 samen op het podium

Net als vorig jaar was de presentatie in handen van Rens de Jong, die de finalisten in de spannende slotronde met de nodige lastige vragen het vuur nog even aan de schenen legde. Het hielp de jury om tot haar uiteindelijke oordeel te komen. In de categorie Grootbedrijf werd GP Groot verkozen tot winnaar boven KIVO Volendam en De Eekhoorn Furniture uit Zwaagdijk Oost. Een enorme opsteker voor het bedrijf dat volgend jaar 100 jaar bestaat. Zuiver versloeg in de eindstrijd van categorie MKB Midden Kesbeke Fijne Tafelzuren BV uit Amsterdam en Zaboplant uit ’t Zand. Bij MKB Klein won Klaas Bart Hoveniers het van Chocstar uit Amsterdam en Buro Sambal uit Amstelveen.

Op de dertig finalisten is een recordaantal van 17.118 stemmen uitgebracht via het online stemformulier.

Indrukwekkend

De jury van de OVNH kijkt bij de beoordeling van de finalisten naar zaken waarin een onderneming zich nadrukkelijk onderscheidt. Dat kan zijn personeelsbeleid, innovatie, MVO, creativiteit en financieel beleid. Volgens Jan Willem Dijkstra van Randstad, voorzitter Stuurgroep OVNH, waren de jurybezoeken indrukwekkend. “We weten dat er in Noord-Holland veel mooie bedrijven zijn, maar als je de verhalen hoort van de juryleden die een kijkje mochten nemen in de keuken van deze finalisten, dan ervaar je pas echt goed de passie en het ondernemerschap en begrijp je waarom deze bedrijven excelleren en hier vanavond op het podium staan.’’

GP Groot win OVNH 2016 in de categorie Grootbedrijf
GP Groot win OVNH 2016 in de categorie Grootbedrijf – Foto: In Bloei Fotografie

GP Groot uit Heiloo is met meer dan 700 medewerkers actief is in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering. Hun credo is ‘van afval naar grondstoffen en energie’. Zuiver uit Westzaan is hét Nederlandse interieurmerk van dit moment, met een ruime collectie verrassend betaalbare meubelen, verlichting en accessoires. Interieurproducten die altijd in het teken staan van de laatste modetrends. Klaas Bart Hoveniers uit Winkel creëert en realiseert tuinen met een perfecte balans tussen mens, groen en natuur.

Gebr. Van 't Hek wint de publieksprijs OVNH 2016
Gebr. Van ‘t Hek wint de publieksprijs OVNH 2016 – Foto: In Bloei Fotografie

Publieksprijs
Winnaar van de Publieksprijs, Gebr. Van ’t Hek uit Beemster, vergaarde 25% van de publieksstemmen. Op de dertig finalisten is een recordaantal van 17.118 stemmen uitgebracht via het online stemformulier. De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van € 5.000. Een compilatie van beelden van de finale-avond is te vinden op: www.ovnh.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here